JH Producties

Stichting Jori Hermsen Producties (en Theater Vooropleiding Amersfoort)

Regisseur en producent Jori Hermsen onderzoekt met zijn stichting nieuwe manieren van produceren, financieren en samenwerken, zonder de traditionele vorm van een toneelgezelschap. Amersfoort is hierbij de basis, maar we hebben daarnaast een landelijke en internationale focus. Locatietheater en teksttoneel blijven speerpunten. We werken met zowel professionals, jong professional en amateurs. Door met deze drie groepen te werken bouwen we een brug tussen het professionele- en amateurtheaterveld. Jori Hermsen producties richt zich hierbij op drie pijlers. 

1.Professionele productie
Sinds 2017 maakt JHP locatie en zaalproducties met professionele acteurs. Locatietheater en teksttoneel blijven hierbij speerpunten.

2.Talentontwikkeling 

  • Theater Vooropleiding Amersfoort

Begeleid door regisseur Jori Hermsen en actrice Jessica Zeylmaker krijgen jongeren tussen de 17 en 24 jaar een jaar lang les en bereiden zich voor op het nationale en internationale (HBO)theateronderwijs. De lessen worden gehouden in Het Eemhuis/ Scholen in de Kunst te Amersfoort.  

  • JHPjong

Onder JHPjong maken we professionele voorstellingen op locatie met jong talent, in de leeftijd van 15 t/m 24 jaar. JHPjong biedt tevens stagemogelijkheden voor bijvoorbeeld regie-assistentie of technische ondersteuning. 

3. Amateur toneel
Ieder jaar maakt Jori Hermsen 1 à 2 producties met bevlogen amateurtalent op hoog niveau. Hiervoor worden audities gehouden, waarna de deelnemers zich voorbereiden op een aantal voorstellingen. Deze zijn bij voorkeur op wisselende en verrassende locaties. De stukken zijn meestal bewerkingen van bestaand materiaal, maar ook uniek werk wordt gespeeld.   

www.jorihermsenproducties.nl

www.theatervooropleidingamersfoort.com

JH Producties