De Stad Speelt

Waar andere gezelschappen een bestaand werk van een schrijver opvoeren, richt De Stad Speelt zijn pijlen op onderwerpen die op het moment van spelen actueel en herkenbaar zijn. De basis van elke voorstelling ligt in een anekdote die zijn oorsprong heeft in Amersfoort.
Onze speellocaties in de stad Amersfoort zijn onze inspiratiebron en geven ons stof voor voorstellingen die een kijkje geven in het dagelijks leven in Amersfoort. Sinds onze oprichting in 2019 loopt improvisatie als een rode draad door ons doen en laten.
De Stad Speelt komt elke voorstelling met een nieuw verhaal dat slechts één keer wordt gespeeld. Zowel onze spelers als publiek laten zich overrompelen door een verhaallijn die door alle partijen in de zaal nog niet eerder is gehoord. We geloven dat deze openheid en onbevangenheid een creativiteit bij onze spelers aanboort om de voorstelling tot leven te laten komen. Met deze spontane creatie ambieert De Stad Speelt intieme voorstellingen te maken hetgeen versterkt wordt door de bijzondere locaties waar we optreden.

www.destadspeelt.nl

 
 

De Stad Speelt